Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Το παιγνίδι με την "μεταφερόμενη" πιάτσα των πρεζεμπόρων δίπλα στο Πολυτεχνείο


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 14/12/2010, σύμφωνα με αυτόπτες αλλά και αυτήκοους μάρτυρες, έπεσε βροχή από πυροβολισμούς (κάποιοι μιλούν για 17 πυροβολισμούς), ενώ στην περιοχή έσπευσαν, εκτός από αστυνομικές δυνάμεις, δημοσιογράφοι αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβει τους τραυματίες(;).




Περιέργως, το γεγονός αποσιωπήθηκε ολοκληρωτικά από τα ΜΜΕ, ενω επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά όπου στην διευρυμένη πιάτσα της Τοσίτσα βγαίνουν τα όπλα. Υπενθυμίζεται ότι σε απόσταση 150 μέτρων σταθμεύουν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και πολυάριθμες κατασταλτικές δυνάμεις από διαφορες υπηρεσίες που φρουρούν το Υπουργείο Πολιτισμού, επι της οδού Μπουμπουλίνας… (Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι συλλήψεις 55 μεταναστών-εμπόρων ναρκωτικών στις 11 Σεπτέμβρη, γνωστοποιήθηκαν τρεις μέρες αργότερα).
Το γεγονός αυτό, παραμονή της γενικής απεργίας της 15ης Δεκέμβρη έρχεται να συμπληρώσει έναν συνολικότερο κρατικό σχεδιασμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την μετακίνηση της «πιάτσας» των τοξικοεξαρτημένων μπροστά στην πύλη της Στουρνάρη την τελευταία εβδομάδα, που αποτελεί και την κύρια είσοδο για το ΕΜΠ.
Αλλά και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί διάφορα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» και έξαρση της δραστηριότητας στην συγκεκριμένη «πιάτσα» δίπλα στο Πολυτεχνείο, σε περιόδους φοιτητικών –και όχι μόνο– κινητοποιήσεων. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…
Είναι ηλίου φαεινότερο, ακόμα και στον τυχαίο περαστικό, το τί γίνεται όταν σουρουπώνει στην περιοχή μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, στους κάθετους δρόμους και γύρω από το Πολυτεχνείο. Ένα τεράστιο πολυεθνικό παζάρι σαρκας και ναρκωτικών, με τις κατασταλτικές δυνάμεις σε ρόλο ταξιθέτη και επιτηρητή των «ισορροπιών».
Η κραυγαλέα σιωπή των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ και της ΑΣΟΕΕ αλλά και των πρυτανικών αρχών έρχεται να προλειάνει το έδαφος, ώστε να λάβουν σάρκα και οστά στο μέλλον και χωρίς πολλές-πολλές διαμαρτυρίες, τα από καιρό ομολογημένα κρατικά σχέδια για ενοποίηση του ΕΜΠ με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το (αναπλασμένο) πεδίο του Άρεως. Με πρόσχημα την κατάσταση αυτή θα μπει πιο εύκολα σε εφαρμογή ένα ακόμη κρατικό σχέδιο.
Άλλωστε, το πόσο ελεγχόμενη (εκτός από κατευθυνόμενη) είναι η «πιάτσα» της Τοσίτσα γίνεται αντιληπτό και από την «ελαστικότητα» της παρουσίας των τοξικοεξαρτημένων και των διακινητών λίγο πριν την προσέλευση και λίγο πριν από την αποχώρηση του πρύτανη από το χώρο του ΕΜΠ. Τότε είναι που υπάρχει αισθητή μείωση για να «ξαναζωντανέψει», μετά από λίγο, η δραστηριότητα και η παρουσία των μεν και των δε.
Αυτοί που σταδιοδρόμησαν με την συνθηματολογία για το περιβόητο «άσυλο» και την «δημόσια και δωρεάν παιδεία», αποδεικνύονται πάντα οι πιο σκληροί εκφραστές των κρατικών επιλογών προς την «πορεία αναμόρφωσης της Ελλάδος».
Εμείς ως αναρχικοί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ούτε μας χρωστάνε ούτε τους χρωστάμε. Και παραμένουμε εχθρικοί στον απόλυτο βαθμό, τόσο με τα κρατικά σχέδια και τους βαστάζους τους, όσο και με την καθημερινή αθλιότητα του «πεζοδρομίου», είτε αυτή προέρχεται από ντόπιους, είτε από μετανάστες.
Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου