Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Βρέθηκε γυναίκα να πει... «όχι» στον Μπερλουσκόνι


Παραιτήθηκε η Ιταλίδα υπουργός Περιβάλλοντος



Η Ιταλίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Στεφανία Πρεστιτζιάκομο, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως παραιτείται από το κυβερνών κόμμα Πόλος των Ελευθεριών (PdL), αλλά θα εξακολουθήσει να παραμένει στην κεντροδεξιά κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τη δεδηλωμένη.

Η κίνηση της Πρεστιτζιάκομο, για την οποία δεν έδωσε πλήρεις εξηγήσεις, προσθέτει περισσότερες ανησυχίες στη ζοφερή κατάσταση της κυβέρνησης, η οποία μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να επιβιώσει την περασμένη εβδομάδα από την πρόταση μομφής, την οποία απέφυγε με οριακή πλειοψηφία.

Η Πρεστιτζιάκομο ανακοίνωσε την απόφασή της, μετά την απροθυμία των βουλευτών του Πόλου να υποστηρίξουν στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιό της για τους κανονισμούς που θα διέπουν τη διαχείριση και απόθεση απορριμμάτων από εταιρείες, οι οποίες θα συστήνονται από ανέργους.

«Δεν αναγνωρίζω πλέον τον εαυτό μου στο PdL» τόνισε, συγκινησιακά φορτισμένη, η Πρεστιτζιάκομο στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα της Κάτω Βουλής.

Όπως προσδιόρισε, η ίδια δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, αλλά θα προσχωρήσει στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών και προσέθεσε πως θα εξηγήσει την κίνησή της και στον ίδιο τον Μπερλουσκόνι.

Η κεντροδεξιά παράταξη βρίσκεται σε αναστάτωση, αφότου χώρισαν οι δρόμοι των συνιδρυτών του Πόλου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζιανφράνκο Φίνι (νυν προέδρου της Βουλής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου