Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Η Χαμάς προειδοποιεί το Ισραήλ

Η Χαμάς προειδοποίησε σήμερα στο Ισραήλ ότι εφόσον ξαναπληγεί αυτή με στρατιωτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, τότε το εβραϊκό κράτος θα λάβει απάντηση σφοδρότερη, απ' όσο στο παρελθόν,ενώ κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση, ότι «κλιμακώνει την κατάσταση».


«Συμβουλεύουμε τον εχθρό, να μη διαπράξει ηλιθιότητες», υπογράμμισε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των «ταξιαρχιών αλ Κάσαμ», Αμπού Ομπέϊντα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια, το Ισραήλ εισέβαλε πολλές ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Συμπαγές μολύβι» και σκότωσε περισσότερους από 1.400 Παλαιστίνιους, πολλούς άμαχους ανάμεσά τους.

Τελευταία, και οι Παλαιστίνιοι ρίχνουν ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ και το εβραϊκό κράτος κάνει αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

«Σιωπούμε επί δύο έτη, εκτιμώντας την κατάσταση, είμαστε σήμερα ισχυρότεροι», τόνισε ο Ομπέϊντα, ο οποίος μίλησε κατά την 23η επέτειο από τη σύσταση της Χαμάς και πρόσθεσε: «Έχουμε ισχυρότερο οπλοστάσιο, πυραύλους και ρουκέτες. Κατασκευάζουμε μόνοι μας όπλα και εξασκούμεθα κάτω από πολύ δύσκολες και περίπλοκες συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου