Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Η Ρωσία αποκτά επιτέλους δυτική στρατιωτική τεχνολογία


Συμφώνησαν την Παρασκευή Παρίσι και Μόσχα, ύστερα από πολύμηνες διαβουλεύσεις για την αγορά δύο πολεμικών πλοίων τύπου Mistral από τη Ρωσία...



Η κατασκευή των δύο ελικοπτεροφόρων θα γίνει από τις γαλλικές εταιρείες DCNS και STX, σε συνεργασία με τη ρωσική κρατική εταιρεία OSK. Η συμφωνία προβλέπει την αγορά δύο ακόμα παρομοίων σκαφών με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Η αξία του συμβολαίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις , η αξία του κάθε πλοίου θα κυμαίνετε μεταξύ 400 και 500 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή γίνεται από την Ρωσία στο πλαίσιο της αναβάθμισης του στόλου της και θεωρείται η πρώτη μεγάλη συμφωνία αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.  Η επίσημη ανακοίνωση δεν διευκρινίζει πού θα κατασκευαστούν τα πλοία., αλλά, όπως αναφέρει το Reuters, πιθανότερο θεωρείται το πρώτο πλοίο να ναυπηγηθεί στη Γαλλία και το επόμενο (ή επόμενα) στη Ρωσία.
Oι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν «κολλήσει» λόγω της απαίτησης των Ρώσων να υπάρξει ανταλλαγή σημαντικής τεχνολογίας, ως αντιστάθμισμα της δαπάνης που θα κάνουν. Τελικά οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και από ότι φαίνεται η Μόσχα θα αποκτήσει τελικά την πολυπόθητη Δυτική τεχνολογία που ήθελε τόσο πολύ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου